Варовик

Варовик

Същност и характеристики на варовика

Естественият камък варовик е популярен още от миналото, когато се е срещал многократно като материал в архитектурата. Той е предпочитан от дизайнерите и до днес. Поради тази причина присъства в много разнообразни стилове, като част от фасадна облицовка за къщи, външен бордюр, външни настилки и други. 

 

Варовият камък носи свещеното име “камъка на живота”. Избирайки го като материал в процеса на строителството, може да “съживите” всеки обект. Камъкът се образува от сливането и въздействието на отломки, корали, черупки и други морски организми под морето. Неговата поява датира от стотици милиони години. Най-накрая се формира от непрекъснат сблъсък и екструзия на кора с много различни цветове. Затова и може да се намери в крания му вид в много различни нюанси.

Варовик видове и приложение

В процес на трансформация през годините, камъкът варовик вече е с различна мекота и твърдост, но притежанието на подобен красив външен вид и добрата му текстурата  трудно могат да бъдат сравнени с други материали.

 

Подобно на другите каменни плочи за облицовки и настилки, варовикът се отличава със следните характеристики:

 

добри експлоатационни свойства за определени видове работа - натрошения варовик има ниска якост и позволява перфектно уплътнение, което, на практика, го прави идеален материал за създаване на гъста основа;

устойчивост на ниски температури, дори на замръзване;

устойчивост на големи температурни крайности;

екологосъобразност - радиоактивни показатели на варовика са доста ниски, което прави материала напълно безопасен;

по- достъпна цена в сравнение с други естествени камъни.

Видове варовик

 

Варовиковите плочи се предлагат в много различни цветове и текструа. Затова може да се обособят две основни класификации:

 

според цвета - бял варовик, бежов варовик, жълт варовик, кафяв варовик, светло сиво. Срещат се и по-интересни модели, като например с бяло-розови и бяло-жълти палитри.

според повърхностната структура - матова, варовик с гладка повърхност и други.

 

В продуктовата гама на “СИМ 2007” ще откриете богата гама от варовикови плочи:

 

полирани плочи от варовик;

варовик декоративна зидария и масивна зидария;

варовик глиц;

варовик тухли;

античен и рустик модели;

готови первази и стъпала;

декоративни ъгли за зидария.

Приложение

Приложението на варовика е толкова широко, колкото е голямо въображението на собственика или дизайнера, който изработва проекта за екстериор или интериор. Материалът може да се впише чудесно във всеки класически, античен или модерен стил - в дома ви, във вилата, в търговски помещения, както и във всяко друго външно пространство. 

 

Ако се чудите къде е подходящо да добавите варовикова настилка, облицовка или декорация, то няма верен и грешен отговор. Въпреки че универсалният бял цвят на се предлага най-масово, материалът може да изглежда много различно, създавайки различни “пейзажи”. Това е още по-добър вариант, защото можете да съчетаете дизайна, а бялото е универсално решение. 


 

Ето и няколко конкретни предложения, където бихте могли да използвате варовик:

 

в интериорни оформления - за красив акцент, като например облицовка на цяла стена или колона, в банята, в хола, в коридора и други. Друга идея е и присъствието на материала в различни публични и частни помещения, за по-разчупен стил - офиси, магазини, ресторанти.

в екстериора - огради, за облицовка на цяла сграда или стена, колони с глиц, веранди, бордюри с варовик, алеи, ъглови оформления,готови варовикови стъпала и т.н.

Естественият камък е дар от природата, чиято красота се обогатява чрез ръчна обработка, за да се използва в строителството. Няма по-добро решение от това да се радвате на красотата и дълготрайността на този вечен материал. Веднъж инвестирайки в инсталиране на  подобни продукти, те разгръщат своя чар и обаятелност. 

 

Облицовката на колони и стени с варовик изглежда като естествена зидария. Подовите покрития пък излъчват природна даденост. Предимството на материала са много, но най-вече на какъвто и стил да сте се спрели, със сигурност може да постигнете перфектен резултат. Добрият майстор може да се заиграе по отношение на формите и цветовете, а тогава се постига уникалност, стил и елегантност.

 

Приложението на варовика е там, където решите! Подходете по-смело, за да се радвате на ненадминато очарование! Ние сме Ваши партньори! Потърсете ни още сега!

Цени

Ценовият диапазон на варовика варира в широки граници. Крайната цена се определя в зависимост от модела и необходимото количество. Като цяло, тези естествените камъни са едни от най-достъпните на пазара. Находищата на варовик в България са големи, нашите продукти също са с български произход. Има няколко опции относно вида, в който продаваме продуктите - варовиковите стъпала се продават на брой, первазите и декоративните ъгли за зидария на линеен метър, а останалите продукти са на квадратен метър. 

 

Фирма “СИМ 2007” е специализирана в продажбата, доставката и монтажа на естествени камъни за фасади и настилки - в страната и чужбина. Като лидери на пазара, можем да ви предложим конкурентни цени и да ви консултираме при избор на някои от нашите материали. Като бонус, ще ви дадем професионални препоръки относно вида и размера на на продуктите за реализирането на вашия проект.

 

Вижте каква богата колекция от варовик предлагаме, в нашата страница “Продукти”. Размерите на естествен камък варовик варират, така че със сигурност ще попаднете на подходящите тухли, плочи, стъпала или отделни декоративни акценти.

 

Крайната цена за продуктите зависи от вашите нужди! Възползвайте се от нашата услуга ръчна обработка на материала, с желаната форма и размер по ваш проект. 

 

Не се колебайте и направете запитване към нас за изготвяне на персонална оферта!

Защо да закупите от нас?

Светът на естествените камъни е необятен, с тяхната разновидност, която издава ненадмината красота. Варовиковите камъни са силно предпочитани в хода на строителната дейност - главно за външна употреба. Ние разполагаме с огромна складова база, където поддържаме голям асортимент от камък варовик, с който може да се създаде съвършен външен вид на стена, под или друга вид основа. Избирайки да направите покупка от нас, на дребно или на едро, вие ще получите:

 

варовиков материал с отлично качество;

разнообразие, от което се нуждаете;

достъпни цени на варовик;

бързо обслужване;

професионална препоръка;

ръчна обработка на продукти с желаната форма и размери;

доставка до адрес, както и монтаж при необходимост;

 

Ще се радваме да Ви помогнем в осъществяването на Вашия личен проект. Варовиковите каменни плочи за облицовки и настилки са едно добро решение - те заслужават да бъдат включени в различни изработки. Притежават редица предимства, така че заложете на този продукт, за да създадете перфкетни детайли, облицовки или настилки.